5, 6 en 7 juli 2024

Hargen Sail

Ultimate Frisbee

De frisbeesport is één van de meest spectaculaire sporten. Bijna veertig jaar geleden is de sport vanuit de VS naar ons land overgewaaid. In Nederland zijn er nu zo’n 1250 mensen bij dertig verenigingen die een frisbeesport beoefenen. Wereldwijd doen dat ongeveer zes miljoen mensen, weliswaar de meeste daarvan in Noord-Amerika. De frisbeesporten kennen verschillende onderdelen zowel individueel (zoals bijvoorbeeld Disc Golf) als in teamverband (zoals bijvoorbeeld Ultimate). Ultimate is veruit de belangrijkste tak van frisbeesport. Het wordt in teams van 7 of 5 spelers gespeeld op gras, in de zaal of op het strand en is een soort mix van voetbal, basketbal, korfbal en het scoren bij American football. Snelheid, techniek, tactiek en atletisch vermogen zijn de belangrijkste elementen.

Op het strand is de sport nog spectaculairder doordat er veel meer wordt gedoken. Strandfrisbee is ook zwaarder doordat het sprinten in het zand meer kracht en conditie kost.

Sinds 1994 is frisbee onderdeel van Hargen Sail en wordt er een toernooi over twee dagen gespeeld. De spelers in de teams zijn over het algemeen actief in de nationale competitie. Ook doen teams mee van spelers ‘in ruste’ en schrijven scholen teams in die frisbee tijdens lichamelijke oefening hebben geleerd. Veel ervaring om mee te doen is dus niet nodig. Kennis van het spel en de werptechnieken wordt wel aangeraden.

Op het strand wordt vijf tegen vijf gespeeld. Na iedere score mag het team zoveel spelers wisselen als zij willen.

Het toernooi begint zaterdag 6 juli om 11.00 uur en zondag 7 juli om 10.30 uur (onder voorbehoud). Geef je snel op, er kunnen maximaal 20 teams deelnemen.

Informatie en inschrijven: www.hargenultimate.nl

meer informatie

Wanneer

Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli

Tijd

Zaterdag: 11.00 uur
Zondag 10.30 uur (o.v.b.)

Locatie

Strand

powered by